Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Panouri solare: certitudine în vremuri incerte

Exterior
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Panourile solare reprezintă cheia unei gospodării autosuficiente, fără teama facturilor de curent.

Soarele a existat cu mult timp înaintea noastră și, fără el, nu am fi existat niciodată pe planeta noastră. Razele solare sunt, pe lângă o sursă de vitamina D, și o sursă de energie. Nu doar pentru noi, ci și pentru lucrurile din jurul nostru. Împreună cu alte resurse naturale, cum ar fi vântul, apa sau căldura geotermică, energia solară este una dintre resursele regenerabile (denumite colectiv electricitate verde). Acestea sunt caracterizate prin faptul că se pot reface pe cont propriu în timp.

Ne afectează pe fiecare dintre noi. Lumea din jurul nostru aduce uneori provocări. Una dintre ele este aceea de a găsi modalități de a ne reduce costurile legate de locuință. Vedem că suma de pe bonuri este în creștere, dar putem face ceva în acest sens? Putem. Energia solară este răspunsul pe care îl căutați la întrebarea cum să vă asigurați că nu plătiți mai mult decât v-ați dori. Să aruncăm o privire asupra unei prezentări generale scurte a modului în care funcționează de fapt panourile solare.


Panouri solare – cum funcționează?

Dacă am vrea să scriem despre modul în care un panou solar captează razele solare și le transformă în electricitate, am avea nevoie de multe capitole. Așa că măcar pe scurt: panourile solare se folosesc de efectul fotovoltaic. Acesta funcționează prin convertirea directă a radiației solare în curent direct. Mediatorul acestui fenomen sunt celulele fotovoltaice, care, împreună, formează o unitate – un panou (solar) fotovoltaic. Încă nu este ușor? Nu este. Dovada este probabil faptul că, în 1905, Albert Einstein însuși a primit Premiul Nobel pentru Fizică pentru explicarea efectului fotoelectric. Avantajul pentru noi este că Einstein s-a ocupat de tot ceea ce era complicat. Iar noi ne putem ocupa de partea ușoară, adică de alegerea panoului solar potrivit. Utilizarea panourilor solare pentru casă este foarte ușoară. Acum haideți să vorbim mai mult despre motivul pentru care merită să cumpărăm panouri solare.

Cumpărați, amplasați, porniți

Am spus deja că achiziționarea de panouri solare este avantajoasă din punct de vedere financiar. Ce înseamnă însă acest lucru în practică? Cumpărarea unui panou fotovoltaic costă câteva sute de lei. Dar de câte aveți nevoie pentru a vă servi pe deplin în locuință? Bineînțeles, depinde de dimensiunea acesteia. În medie, ar trebui să fie suficiente de la douăsprezece până la douăzeci de panouri. Prin urmare, cantitatea totală a intervalelor de investiție este de la zece mii până la douăzeci de mii. Dar! Randamentul acestora este super rapid. Se aplică o ecuație simplă – cheltuiți mii de lei pe an pe electricitate fără panouri solare (costul energiei solare este de multe ori mai mic), așa că vă recuperați toți banii în câțiva ani. În plus, dacă îndepliniți cerințele, puteți obține și subvenții prin programul Casa Verde. Puteți găsi condițiile specifice ale programului pe pagina de internet a Ministerului Mediului.

Nu doar banii contează. Energia solară este, de asemenea, foarte ecologică. Folosind energia solară pentru locuința dumneavoastră, veți scăpa, în bună măsură, de dependența de furnizarea de energie electrică din rețea. Astfel, nu va mai trebui să vă îngrijorați din cauza creșterii prețurilor și nu vă vor mai deranja căderile de curent.

V-am convins deja că merită să cumpărați panouri solare? Dacă da, dați pur și simplu clic pe oferta noastră largă de panouri solare, inclusiv detalii despre utilizarea acestora, și adăugați-le în coșul de cumpărături. Oferim, de asemenea, o reducere de cantitate pentru unele dintre acestea – cu cât cumpărați mai multe, cu atât mai puțin plătiți pentru un panou. Le aveți deja? Atunci tot ceea ce trebuie să faceți este să le amplasați într-un loc potrivit. Pentru că aveți nevoie de lumină solară directă, acoperișul casei reprezintă cea mai potrivită soluție. Mai exact, partea orientată spre este, ideal cu o înclinație de 25-38 de grade. Însă nici acoperișul orientat spre sud-est sau sud-vest nu reprezintă un impediment. Recomandăm evitarea părții orientate spre nord, care nu este expusă la suficientă lumină. Gata. Acum trebuie doar să vă bucurați de prima aprindere a unui bec de la centrala electrică de acasă.



Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i