Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Cum se citește o etichetă energetică?

Noutăți și anunțuri

Iosif

Citirea etichetei energetice este mai simplă decât pare la prima vedere. Vă vom demonstra acest lucru în următoarele câteva paragrafe.

Eticheta energetică marchează și sortează produsele conform cerințelor legate de energia electrică. Cu alte cuvinte, vă vom ajuta să vă faceți o idee cu privire la ce fel de costuri de produs să vă așteptați. De asemenea, acest lucru îi stimulează pe producători să dezvolte produse de o calitate mai bună și mai economice din punct de vedere energetic.

Ce veți citi pe eticheta energetică?

Forma actuală a etichetelor energetice este foarte simplă. Pe ambalajul produsului se află un total de 7 clase energetice distinse prin culoare (de la cea mai eficientă având culoarea verde la cel mai puțin eficientă având culoarea roșie) și litere de la A la G. Litera A reprezintă sursa cu cel mai mic consum de energie, iar litera G pe cea cu cel mai mare consum de energie. Puteți afla clasa specifică a produsului cu ajutorul săgeții negre și a literei albe de pe partea dreaptă a etichetei. De asemenea, eticheta conține informații despre consumul în kilowați pe 1.000 de ore, ceea ce reprezintă o valoare care corespunde cu consumul mediu al surselor de lumină dintr-o gospodărie. În plus, pe aceste etichete veți găsi și un cod QR, prin intermediul căruia se poate accesa registrul european al produselor (EPREL), care oferă informații detaliate despre produs.


Observație: pe o pagină de interne, eticheta energetică poate fi înlocuită cu o săgeată energetică de bază (o veți găsi imediat după ce dați clic pe produs). Săgeata vă va redirecționa către eticheta mai detaliată a produsului respectiv.

Clasificarea originală a etichetelor energetice

Poate vă amintiți de clasificarea inițială a etichetelor energetice cu categoriile A+++, A++ și altele. Nu este de mirare, întrucât schimbarea a avut loc abia recent, în martie 2021. Toate produsele care au intrat pe piață după 01.05.2021 trebuie să poarte forma actuală. Iar începând cu 2024, ar trebui să întâlniți doar noile etichete.

De ce a existat această modificare?

Au existat câteva motive pentru această schimbare. În principal, pentru că în ultimii ani, dezvoltarea a făcut ca toate corpurile de iluminat, dispozitivele și becurile electrice să devină din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic și mai economice. Diferențele dintre clasele A+, A++ sau A+++ s-au amestecat ca urmare a acestui fapt. Iar marcarea acestora cu aceleași litere (cu semnul plus) era confuză. Noua modalitate de etichetare mai are un avantaj pentru noi, consumatorii, pe lângă o mai bună orientare. Este mai strictă. De exemplu, multe produse din cea mai înaltă clasă A +++ au fost reclasificate până la categoria C. În prezent, chiar și categoriile A și B sunt aproape goale, ceea pregătește terenul pentru alte inițiative inovatoare pentru viitor.

Produsul nu dispune de etichetă energetică

Conform reglementării, eticheta energetică nu se va găsi pe toate corpurile de iluminat. Acest principiu este valabil în următoarele cazuri:

Corpuri de iluminat fără o sursă de lumină. La achiziționarea de lustre, lămpi și alte corpuri de iluminat fără o sursă de lumină, nu va fi prezentă o etichetă energetică. Consumul de energie al corpului de iluminat rezultă din sursa de lumină pe care clientul o utilizează în corpul de iluminat în sine.
Sursa de lumină poate fi îndepărtată. Acestea sunt corpuri de iluminat cu o sursă de lumină înlocuibilă. Clasa energetică este disponibilă în instrucțiuni și se aplică doar sursei de lumină date.
Sursa de lumină nu poate fi îndepărtată. Aceasta înseamnă că sursa de lumină este o parte fixă a corpului de iluminat. De exemplu, benzile LED. În acest caz, eficiența energetică este pusă la dispoziție în instrucțiuni și se aplică doar sursei de lumină date.

Alte excepții. Printre alte excepții care nu au o etichetă energetică se numără, de exemplu, lanternele cu baterii, sursele de lumină tehnologice speciale, sursele de lumină pentru autovehicule sau sursele de lumină colorate (instalații de Crăciun și alte obiecte decorative de mici dimensiuni).

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i