Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Ce corpuri de iluminat să alegi la iluminarea camerei de zi

Noutăți și anunțuri

Iosif

Descoperiți acum care sunt elementele importante pe care ar trebui să le luați în calcul atunci când realizați iluminarea camerei de zi.

Ce corpuri de iluminat să alegi pentru iluminarea camerei de zi

Alegerea iluminatului corect pentru camera de zi este un proces complex și necesită o atenție deosebită, deoarece în această zonă a casei se desfășoară activități foarte diferite. Acest spațiu este de fapt folosit pentru petrecere a timpului liber, relaxare, uneori pentru muncă și, prin urmare, trebuie să fie primitor și confortabil.


Există mai mulți factori pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când alegeți iluminatul din camera de zi, precum dimensiunea camerei, lumina naturală prezentă, stilul de mobilier și, nu în ultimul rând, modul în care intenționați să utilizați această zonă a casei.


În gestionarea spațiului, este esențial să identificăm activitățile care se desfășoară acolo, pentru a alege lumina cea mai funcțională. În ceea ce privește stilul, este esențial ca designul luminilor să se integreze cu cel al mobilierului.


Alegerea tipului de iluminat pentru camera de zi este vastă, poate varia de la lustre la spoturi, de la aplice la lampadare și lămpi de masă, cu stil clasic sau modern, realizate din diverse materiale și având diferite nuanțe.


Lucruri de luat în considerare pentru iluminarea camerei de zi

Vreți o cameră cu o lumină caldă sau cu o lumină albă rece? Iluminarea cu lumină caldă este ideală atunci când doriți să vă relaxați, în timp ce o lumină albă rece este energizantă și ideală pentru un spațiu mai deschis, care beneficiază de o iluminare mai puternică.


Preferați un întrerupător cu reglarea intensității luminii sau un comutator standard? Întrerupătoarele cu reglarea intensității luminii sunt ideale pentru a seta tonul potrivit pentru nevoile dumneavoastră de iluminare.


Care este bugetul dumneavoastră? Iluminatul poate fi destul de costisitor, așa că merită să vă faceți un buget pentru iluminarea camerei de zi.

Tipuri de iluminat pentru camera de zi

Iluminatul clasic pentru camera de zi poate adăuga o atmosferă confortabilă și rustică spațiului, oferind în același timp un punct de discuție fantastic atunci când vă relaxați cu oaspeții.


Un candelabru de epocă, restaurat manual, poate fi punctul central perfect pentru o cameră de zi. Combinați cu niște aplice de epocă pentru a suprapune lumina și pentru a adăuga o adâncime interesantă spațiului.


O problemă pe care o întâmpină unii oameni care aleg iluminatul de epocă este că în unele cazuri este greu de găsit, ceea ce vă va limita opțiunile. 


Iluminatul pentru camera de zi modern este mai accesibil și opțiunile sunt mult mai mari. Dacă spațiul pe care îl iluminați este mai modern în stil, puteți găsi pe piață multiple corpuri de iluminat cu aspect actual.


Pentru un punct focal central, dacă camera are o înălțime adecvată a tavanului, un mic candelabru cu trei direcții ar putea aduce o strălucire modernă în camera dumneavoastră. Candelabrele de acest tip sunt frumoase la și sunt practice prin faptul că oferă mai multă lumină dintr-un singur punct, ceea ce este o soluție excelentă dacă nu puteți include iluminat de perete în cameră.


Alegerea corpurilor de iluminat în funcție de dimensiunea spațiului

Pentru camerele de zi de dimensiuni mai mari, este o idee grozavă să alegeți aplice de epocă sau moderne pentru a vă susține piesa centrală de iluminat și pentru a crea profunzime.


Camerele de relaxare mai mari pot include o înălțime mai mare a tavanului, ceea ce ar putea face ca o lampă cu pandantiv să pară puțin pierdută. Introducerea unui candelabru modern pentru camera de zi va umple spațiul și va adăuga mai multă lumină camerei, oferind în același timp un mic factor „wow”.


Candelabrele de cristal ar putea fi un element interesant pentru o cameră mai mare. Un candelabru din cristal de epocă ornamentat va adăuga caracter și delicatețe centrului camerei.


Nu am uitat de spațiile mai mici, și ele se pot bucura de un candelabru mic de cristal. Acesta chiar dacă este mai mic oferă lumina potrivită chiar și pentru camerele de dimensiuni medii.


Idei de iluminat pentru camera de zi

Pentru a viziona perfect la televizor și fără oboseală oculară, este important să creați o iluminare bună. Recomandarea noastră este să poziționați o lumină în spatele televizorului, orientând fasciculul de lumină spre perete. Benzile LED pentru camera de zi jurul perimetrului sunt o soluție grozavă, altfel putem instala niște spoturi încastrate în tavan.


Pe de altă parte, pentru iluminarea canapelelor, o soluție grozavă este să folosiți lumini LED încastrate pe perete, evitând să le instalați în mijlocul peretelui, deoarece vor fi strălucitoare pentru ochi. Lămpile pot fi alese în aceeași nuanță de culoare cu a peretelui sau cu tonuri contrastante, creând astfel un joc de culori de puternic impact vizual.


Dacă în camera este prezentă și o masă mare, este necesar să includeți o lumină puternică, precum cea care provine de la o lampă suspendată, pentru a avea cantitatea necesară de lumină în timp ce mâncați și vă distrați cu oaspeții. Combinând utilitatea și decorul, o lustră LED pentru camera de zi este extrem de funcțională și permite difuzarea unei lumini uniforme.


Chiar dacă decoram o cameră de zi de dimensiuni reduse, alegerea iluminatului potrivit va contribui la a o face caldă și primitoare. În acest caz particular, aplicele pentru camera de zi sunt cea mai bună opțiune fiind elegante și funcționale. O altă posibilitate sunt plafonierele sau spoturile reglabile, o soluție ideală pentru a nu lăsa niciun colț în întuneric.


Alegerea de tonuri strălucitoare și forme minimaliste, design simplu și liniar, pentru a minimiza obstrucția vizuală, toate acestea sunt trucuri foarte utile pentru a face o cameră de zi să pară mai mare. O altă idee bună de a transmite o senzație de amplitudine camerei este să creați mai întâi o fractură vizuală în spațiu folosind surse de lumină separate, apoi să adăugați o notă de eleganță cu o iluminare de accent.


Dacă în schimb dorim să creăm un colț de lectură, este obligatoriu să includem și niște iluminare directă, care ar putea proveni de la un lampadar pentru camera de zi, poziționat pe lateralul unei canapele. Lampadarul ne va oferi iluminarea potrivită pentru a citi o carte fără a contribui la oboseala ochilor. 


Chiar și pentru a evidenția un anumit obiect: un tablou, o piesă de mobilier, o vază sau orice alt element decorativ, o lampă este totuși cea mai bună soluție. De fapt, fasciculul de lumină poate fi orientat în direcția preferată pentru a vă asigura că obiectul va fi în lumina reflectoarelor.


Dacă scopul nostru este să creăm o lumină atrăgătoare și, în același timp, optimă pentru toate activitățile care se desfășoară într-o cameră de zi, lămpile de design sunt alegerea perfectă deoarece contribuie la adăugarea unei note originale spațiului.


Întrebări frecvente

Care este cel mai bun tip de iluminat pentru o cameră de zi?

În timp ce iluminatul camerei de zi este o alegere personală, albul moale și albul cald sunt ideale pentru camere de zi, deoarece emit o strălucire mai caldă, aurie. Pe de altă parte, becurile albe reci tind să fie puțin mai dure și să amintească de spațiile comerciale.


Cât de puternică ar trebui să fie lumina din camera de zi?

Iluminarea ambientală pentru o cameră de zi ar trebui să fie între 1.500-3.000 de lumeni. Iluminarea de lucru pentru citire ar trebui să fie de minim 400 de lumeni.


Luminile LED sunt bune pentru camera de zi?

Pentru iluminatul de lucru puternic și iluminatul de accent corpurile de iluminat LED sunt o alegere excelentă pentru camera dumneavoastră de zi.Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i