Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Cum lichidati în mod corespunzător anumite tipuri de becuri?

S-ar putea să vă intereseze
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Diferite tipuri de surse de lumină utilizează tehnologii diferite și, prin urmare, compuși chimici diferiți. Acest lucru trebuie luat în considerare la lichidarea acestora.

Becul și-a făcut deja treaba și vă întrebați unde ar trebui să-l aruncați corect? În articolul următor o să vă oferim o descriere clară a modului de gestionare a fiecărei surse de lumină și sfaturi despre ce trebuie să faceți când se sparge o lampă fluorescentă.

Becurile incandescente și cu halogen la tomberon

La magazinul nostru veți găsi o gamă largă de surse de lumină - becuri incandescente, becuri cu halogen, becuri economice și becuri LED – iar taxa de reciclare este deja adăugată în costul lor. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să vă intereseze lichidarea lor, unele tipuri de becuri trebuie aruncate în deșeuri speciale. Cum trebuie procedat?

Lichidare foarte ușoară pentru becuri incandescente, tip proiector și cu halogen, deoarece le puteți arunca în deșeuri mixte, prin urmare în tomberoanele dvs. sau coșurile de gunoi publice.

Lămpile fluorescente și becurile LED în puncte de colectare sau magazine electrice

La celelalte tipuri de surse de lumină trebuie să fim atenți. Asta înseamnă că lămpile de descărcare, becurile LED, lămpile fluorescente liniare și lămpile compacte sau becurile economice trebuie predate la locurile de colectare la regimul de preluare, prin urmare pentru reciclare. Acest lucru se datorează faptului că becurile LED conțin componente electronice și becurile economice au cantități mici de mercur (aproximativ 3-5 mg). Mercurul după cum se știe este o substanță otrăvitoare care, la concentrații mai mari poate să dăuneze nu doar mediului dar și sănătății umane. Pe lângă consevarea mediului, motivul reciclării este reutilizarea materialelor individuale, economisind astfel resursele naturale de materii prime.


Prin urmare sursele de lumină economice vă rugăm să nu le aruncați în deșeuri menajere generale, ci fie le înapoiați magazinului electric la cumpărarea noilor becuri, fie le duceți la puncte de colectare.

Sfaturi pentru lămpile sparte

Așa cum a fost menționat deja lămpile fluorescente liniare și compacte conțin cantități mici de mercur, prin urmare dacă se ajunge la spargerea acestora, vă recomandăm să urmați următoarele reguli:
  • evitați contactul cu pielea
  • aerisiți camera și încercați să nu inspirați vaporii degajați
  • colectați părțile sparte cu un carton sau alt instrument, pe care apoi îl veți arunca împreună cu lampa
  • toate bucățile tubului/becului le puneți într-un recipient etanș și le duceți la un punct de colectare

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i