Cum să instalați o lumină fluorescentă
Ai putea lua în considerare înlocuirea unora dintre corpurile tale vechi cu incandescență cu lămpi fluorescente. Lumina fluorescentă oferă o iluminare uniformă și fără umbre, dar, cel mai important, becurile fluorescente sunt mai eficiente decât becurile cu incandescență. Într-un bec cu incandescență, o mare parte a energiei electrice este descărcată sub formă de căldură în loc de lumină. Becul fluorescent, în schimb, rămâne rece.
Cum funcționează o lampă fluorescentă?
Într-un circuit fluorescent, începând cu vârful din stânga al tubului, curentul trece prin balast, printr-unul dintre filamentele lămpii, prin întrerupătorul închis, prin celălalt filament din lampă și iese prin dreapta. Curentul încălzește cele două elemente mici din capetele tubului fluorescent; apoi demarorul se deschide și curentul trece prin lampă.
Balastul este o bobină magnetică care reglează curentul prin tub. Face un arc de curent prin tub atunci când demarorul se deschide și apoi ajută curentul să circule la ritmul potrivit odată ce tubul strălucește. În majoritatea corpurilor de iluminat fluorescente, demarorul este un comutator automat. Odată ce simte că lampa strălucește, rămâne deschisă. Demarorul se închide ori de câte ori deconectați dispozitivul.
Multe corpuri fluorescente au mai mult de un tub pentru a oferi mai multă lumină. Aceste lămpi trebuie să aibă demaroare și balasturi individuale pentru fiecare tub. Dispozitivul poate părea să aibă două tuburi care funcționează dintr-un balast, dar de fapt există două balasturi încorporate într-o singură carcasă. Corpurile de iluminat cu patru tuburi, în mod similar, au patru demaroare și patru balasturi. La unele tipuri de corpuri de iluminat, demaroarele sunt încorporate și nu pot fi înlocuite individual. Deoarece există doar trei părți principale într-o lampă fluorescentă, de obicei vă puteți ocupa singur de orice reparație. La toate lămpile fluorescente le scade intensitate luminii odată cu trecerea timpului și pot chiar să înceapă să pâlpâie sau să clipească aprins și stins. Acestea sunt semnale de avertizare și ar trebui să efectuați reparațiile necesare imediat ce observați orice modificare a performanței normale a lămpii. Un tub slab necesită de obicei înlocuire, iar eșecul de a-l înlocui poate afecta alte părți ale dispozitivului de fixare. De asemenea, pâlpâirea sau clipirea repetată va uza demarorul.
Înlocuirea unei lămpi fluorescente
Înainte de a instala un corp fluorescent modern va trebui să îndepărtați corpul de iluminat existent. Pentru a face acest lucru urmați acești pași:
PASUL 1: OPRIȚI CURENTUL
Ori de câte ori lucrați cu un corp de iluminat, este întotdeauna bine să opriți alimentarea acestuia de la întrerupătorul de circuit din panoul electric, nu doar de la întrerupătorul corpului de iluminat. Făcând acest lucru, te vei asigura că cineva nu pornește comutatorul înapoi în timp ce lucrezi. Și dacă o faci mai întâi, te asigur că nu vei uita de asta mai târziu. Dacă doriți să fiți foarte atent și foarte precaut, puteți utiliza și un detector de tensiune pentru a vă asigura că nu trece curent prin niciun fir înainte de a intra în contact cu ele.
PASUL 2: ÎNDEPĂRTAȚI SUPORTUL CORPULUI DE ILUMINAT
Scoateți capacul de plastic pe care îl are orice corp de iluminat fluorescent. Apoi trebuie scoase tuburile fluorescente.
PASUL 3: DETAȘEAZĂ PANOUL METAL
Îndepărtați capacul metalic care ascundea toate cablurile din spatele corpului fluorescent.
PASUL 4: DESFACEȚI CABLURILE
După ce ați urmat toți acești pași va trebui să desfaceți cablurile corpului de iluminat vechi de cablurile circuitului dumneavoastră electric.
PASUL 5: DEȘURUBAȚI CUTIA DE FIXARE
Acum singurul lucru care ținea corpul fluorescent legat de tavan sunt șuruburile de la fiecare capăt. Odată ce le-ați deșurubat corpul de iluminat va putea fi îndepărtat.
Pașii pentru instalarea unui corp fluorescent
Indiferent dacă alegeți să instalați un corp fluorescent Philips sau orice alt tip lămpi fluorescente pașii următori vă vor ajuta să realizați acest lucru corect și repede. În acest ghid de instalare de lămpi fluorescente veți găsi răspuns la toate întrebările dumneavoastră legate de acest proces care pare foarte greu la primă vedere. Haideți să vedem cum este în realitate.
PASUL 1 - Pregătiți cablurile circuitului
Un prim pas în instalarea unui corp fluorescent este să pregătiți cablurile din locul unde doriți să-l instalați. Verificați dacă după îndepărtarea corpului de iluminat vechi nu apărut probleme cu cablurile circuitului electric.
PASUL 2 - Pregătiți dispozitivul
Un al doilea pas în montarea unui corp de iluminat fluorescent este reprezentat de pregătirea corpului de iluminat modern pentru a fi montat. Scoateți suportul de acoperire de pe dispozitiv pentru a dezvălui balastul, demarorul, priza și cablajul. Îndepărtați capacul și fixați clema cablului în interiorul deschiderii de deasupra corpului de iluminat, apoi introduceți firele neînvelite ale cablului în clema cablului. Când toate firele colorate sunt în interiorul dispozitivului de fixare, strângeți clema cablului. Montați dispozitivul de fixare pe suporturile tavanului și strângeți șuruburile.
PASUL 3 - Conectați firele
Localizați firele de fixare colorate negru, alb și verde/maro. Uneori, nu va exista nici un fir de fixare verde sau maro. Îndepărtați 3 centimetri din izolația firului de pe toate firele izolate alb-negru de la dispozitiv. Conectați firele albe dezlipite împreună și răsuciți firele împreună. Faceți același lucru cu firele negre. Lângă orificiul deformat este un mic șurub de împământare. Dacă dispozitivul are și un fir de împământare, agățați-l de șurub. Verificați din nou toate conexiunile pentru erori.
PASUL 4 - Instalați tuburile fluorescente
Asigurați-vă că demarorul este la locul său și atașați suportul de acoperire înapoi pe dispozitiv. Instalați tuburile fluorescente pe dispozitiv conform instrucțiunilor producătorului.
PASUL 5 - Aprindeți becul
Dacă ați urmat pașii pentru instalarea unei lămpi fluorescente prezentați mai sus acum veți putea aprinde cu succes lumina.
Întrebări frecvente
Care este diferența dintre luminile T5, T8 și T12?
Lămpile T5, T8 și T12 sunt tuburi fluorescente care se diferențiază prin dimensiunea exteriorului lor. Tuburile T12 au o dimensiune de 38 mm, tuburile T8 vin cu o dimensiune de 26 mm, iar lămpile T5 au 16 mm.
Funcționează husele pentru lumini fluorescente?
Husele pentru lumini fluorescentă au un impact liniștitor, deoarece reduc strălucirea generală și pot reduce durerile de cap și oboseala ochilor. În plus, oamenii tind să doarmă mai bine cu ele în cameră.
Câte lumini fluorescente poți pune pe un circuit?
Ar trebui să puteți adăuga până la opt lumini fluorescente pe un singur circuit. Deoarece majoritatea prizelor au o putere de 15 amperi, este posibil să nu îl supraîncărcați cu acest număr de lumini.
Când a fost inventată lampa fluorescentă?
Prima lampă cu vapori de mercur de joasă presiune a fost brevetată și creată în 1901. Inventatorul american Peter Cooper Hewitt este acreditat cu acest lucru. Acest brevet este considerat primul prototip al luminilor fluorescente moderne de astăzi.