0
Produse preferate:
0

Nu ai nimic la favorite.

Autentificare
Cont nou
Levy banner
Pravý banner

Contactați-ne

0369.630.007 (Lu-Vi 08:00-16:30)
MENIU
0 0,00 Lei
Cumpărați de încă 200 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Iluminatul și culorile

Iosif

Dacă sunteți în căutarea unei noi lămpi, nu este suficient să vă concentrați doar pe tipul sau forma acesteia. Un rol la fel de important îl are și culoarea.

Culoarea lămpii

În ceea ce privește culoarea lămpilor, în primul rând, este important unde anume veți dori să montați lampa. Dacă interiorul dumneavoastră este într-un stil mai opulent, s-ar potrivi mai degrabă o lustră cu cristale, iar o lustră de culoare roșie nu ar fi alegerea tocmai potrivită. Pe de altă parte, dacă totuși căutați o pată de culoare și o lampă colorată ar fi accesoriul potrivit pentru camera dumneavoastră, la noi veți găsi nenumărate posibilități. 

În bucătărie poate fi potrivită o lustră de culoare bej, gri, neagră sau maro. Dar desigur, nu sunt singurele culori, pe care le puteți alege. Sunt frumoasse și lustrele roșii, albastre sau de alte culori, dar și diverse plafoniere. Important este ca lampa să se integreze bine cu mobilierul și să nu iasă în evidență în mod negativ. De exemplu, nu recomandăm alegerea unei lustre de culoare roz închis într-o bucătărie cu mobilier maro. Același lucru se aplică și la celelalte camere. În general, se poate spune că în bucătărie se potrivesc mai bine culorile calde, iar în dormitor culorile mai reci. În ceea ce privește livingul, acolo depinde mult de întregul design. Dar nuanțele mai închise sunt în general mai potrivite decât cele pastelate.

Unul din locurile în care puteți da frâu liber imaginației în ceea ce privește culorile este camera copilulu. Pentru fetițe veți găsi diferite tipuri de lămpi pentru copii roz, roșii sau multicolore, de la lustre până la lămpi și veioze. Pentru băieți puteți alege dintr-o gamă largă de lămpi de copii de culoare albastră, verde sau diferite combinații de culori și imagini. Trebuie doar să știți ce culoare i-ar face cea mai mare bucurie copilului dumneavoastră. 

Lumină caldă sau rece?

După alegerea culorii lămpii, urmează să decideți care va fi culoarea becului. Să alegeți un bec cu lumină caldă sau lumină rece? Depinde bineînțeles în ce cameră vă trebuie. Lumina caldă se potrivește în general în încăperi, care reprezintă zona de odihnă. Cu alte cuvinte, se potivește acolo, unde vă place să vă odihniți și să vă relaxați. Are o nuanță ușor galbenă și este redată la fel atât de becurile clasice, cu halogen, cât și de becurile LED. Totuși, becurile LED au lumina mai deshisă la culoare, mai degrabă spre alb față de celelalte becuri cu lumină caldă. Prin urmare, lumina caldă se potrivește cel mai mult în dormitor sau în camera copilului. Și să nu uităm de living, unde petreceți cu drag momente de odihnă cu familia. 

Pe de altă parte, avem becurile cu lumină rece. Lumina acestor becuri este mult mai luminoasă și poate avea o nuanță de albastru. Avantajul acestei lumini reci este faptul că spre deosebire de cea caldă nu obosește ochii așa mult. Prin urmare, este cea mai potrivită pentru lucru. Nu doar când lucrați la calculator, ci și pentru lucru manual. Lumina rece va fi apreciată cel mai mult în birou sau în camera copilului, unde cei mici își fac temele și învață. Aceste becuri se folosesc des și în birouri, hale și alte spații industriale sau comerciale. 

O ultimă nuanță de lumină, care trebuie menționată este lumina de zi. O puteți regăsi și sub denumirea de lumină naturală. Becurile sunt albe cu un ton mai rece și se folosesc cel mai des în bucătărie, baie, pe hol sau casa scării. 

Lumină colorată

În vremurile acestea moderne, când tehnologia avansează tot mai mult, nu trebuie să vă limitați la culoarea luminii caldă sau rece.  Dacă vă doriți să puteți seta intensitatea luminii la lustră sau lampă, puteți selecta un corp de iluminat din categoria lămpilor dimabile. Dar aveți multe alte posibilități. Puteți opta pentru un bec RGB sau bandă LED RGB, care pot lumina cu orice culoare, în funcție de preferițele dumneavoastră. 

Sau puteți trece direct pe iluminat inteligent, care printre altele are și această funcție. Cu ajutorul telecomenzii sau a unui smartphone puteți seta atât culoarea, cât și intensitatea luminii. De la lumină albă, până la cea albastră, verde sau chiar roșie. Iluminatul inteligent are însă și multe alte avantaje, pe care le veți aprecia cu toții. Prin iluminatul colorat puteți crea o altă atmosferă în casa dumneavoastră, este mult mai special decât lumina clasică. Așadar, atunci când veți selecta corpurile de iluminat, nu uitați să vă gândiți și la culoarea potrivită. 


Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

VREI SĂ FI PRIMUL CARE AFLĂ NOUTĂȚILE ȘI OFERTELE?

Află totul despre iluminat, ultimele noutăți și tutoriale direct pe email.

Dezabonare newsletter