0
Produse preferate:
0

Nu ai nimic la favorite.

Autentificare
Cont nou
Levy banner
Pravý banner

Contactați-ne

0369.630.007 (Lu-Vi 08:00-16:30)
MENIU
0 0,00 Lei
Cumpărați de încă 200 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Siguranța pe primul loc

Iosif

Aveți nevoie de o lampă nouă în casă sau în grădină? Fiți siguri că veți alege corect, pentru ca lămpile să nu fie doar practice și estetice, ci și montate în condiții de siguranță pentru întreaga familie.

Casă luminată în siguranță

Pot exista multe motive pentru schimbarea corpurilor de iluminat. Poate v-ați hotărât că după mulți ani vă puteți face o bucurie cu o nouă lustră. Pe de altă parte, poate vă amenajați casa acum și aveți nevoie de mai multe lămpi. În nicio încăpere nu trebuie să lipsească un corp de iluminat. Însă în unele locuri nu trebuie să ne uităm doar la design, ci în primul rând la siguranță.
 
În ceea ce privește lustrele pentru living sau dormitor, nu este greu de luat o decizie din punct de vedere al siguranței corpului de iluminat. Însă dacă vreți să aveți siguranța garantată de exemplu în camera copilului, unde acest lucru este chiar necesar, trebuie să fiți mai atenți la alegerea lămpii. Dacă copilul dumneavoastră este preșcolar sau de vârstă școlară, este deja la o vârstă când nu mai este așa curios și nu trebuie sa atingă toate obiectele din jur. Însă un copil de până la trei ani vrea să pună mâna pe tot ce vede. Întrebați ce legătură are cu corpurile de iluminat? Sunt mai multe răspunsuri. În cazul lustrelor pentru copii, puteți alege liniștiți ce vă place. Dar dacă e vorba de o lampă de masă, ar trebui să fiți mai precauți. În cazul în care doriți să amplasați lampa undeva, unde copilul nu va ajunge în niciun caz, nu ar trebui să vă faceți griji. Însă dacă vreți să puneți lampa pe o măsuță joasă sau aproape de patul copilului, ar trebui să fiți mai atenți. Cel mai bine ar fi de exemplu ca în afară de lumina principală să aveți și diferite lămpi de copii, unde becul nu este expus, așadar copilul nu se va arde dacă va atinge lampa și nu există pericolul să intre în contact cu curent electric. Când copilul va mai crește, nu va mai trebui să vă gândiți la aceste aspecte, însă cu cei mai mici trebuie să luați toate măsurile de precauție.
null            null
Un alt loc, unde trebuie să vă gândiți la siguranță atunci când alegeți corpurile de iluminat sunt spațiile în care acestea pot intra în contact cu apă sau mediu umed. Este vorba de exemplu de baie. Aici nu se recomandă să montați orice lampă, pe care o vedeți și vă place. Lămpile de baie trebuie să aibă protecție IP mai ridicată decât în celelalte încăperi. În cazul protecției IP slabe, există pericol de scurtcircuit în cazul contactului corpului de iluminat cu umiditate. De aceea, recomandăm să alegeți lămpile de baie, care sunt prevăzute cu protecție împotriva umidității.
null              null
Și ca să vă simțiți în siguranță și confortabil în locuința dumneavoastră, mai puteți opta și pentru o lampă de veghe în priză pentru a vă putea deplasa în casă pe întuneric fără probleme. Aceasta se va aprinde la detectarea mișcării și după câteva secunde se stinge. Așadar, în afară de lămpi sigure, și drumul la toaletă noaptea va fi în siguranță.

Garaje, pivnițe și ateliere

În aceste spații veți avea neapărat nevoie de un corp de iluminat. Mulți domni au tot timpul câte ceva de făcut în atelier. Iar în aceste locuri nu prea intră lumina naturală sau foarte puțin. Așadar, fără îndoială veți avea nevoie de un corp de iluminat de înaltă calitate. Însă aceste locuri sunt puțin mai dificile în ceea ce privește siguranța. Și aici veți avea nevoie de unele lămpi cu protecție IP ridicată. De regulă, aceste spații sunt mai răcoroase și expuse la impurități și praf. De aceea, pentru aceste încăperi se recomandă de exemplu diferite lămpi industriale și tehnice. Acestea se potrivesc atât în depozite sau hale mari, cât și în aceste încăperi tehnice.
null                       null

Alegerea lămpilor de exterior

Dacă locuiți la casă, este foarte posibil să aveți și o grădină, mai mare sau mai mică. Iar la apartament este de multe ori o terasă sau balcon. Toate aceste locuri au nevoie de iluminat de calitate, deoarece intră în contact nu doar cu umiditate și impurități, ci și direct cu apă, lumină puternică a soarelui sau vânt. Așadar, lămpile de exterior ar trebui să aibă protecție IP mai mare decât cele din baie sau cele montate în garaj. Protecția IP ar trebui să fie suficient de mare, încât lampa să facă față tuturor acestor condiții meteorologice. La toate lămpile de exterior din magazinul nostru puteți avea încrederea că am avut în vedere siguranța dumneavoastră și nu trebuie să fiți reticenți în alegea unui corp de iluminat din această categorie.
null                   null
 
Gradul de rezistență mecanică este, de asemenea, un factor important în alegerea corpurilor de iluminat, în special la iluminatul tehnic și profesional. Gradul de rezistență mecanică este definit de marcajul IK și determină valoarea energiei mecanice pe care un corp de iluminat o poate absorbi fără a o deteriora. Cu cât valoarea numerică a parametrului IK este mai mare, cu atât rezistența mecanică este mai mare (există valori IK00 până la IK10). În practică, este o protecție împotriva daunelor mecanice, de exemplu în caz de cădere.
 
Pentru siguranța dvs., puteți fi, de asemenea, interesat de clasa de protecție împotriva șocurilor electrice. Fiecare aparat electric este protejat împotriva șocurilor electrice. Clasa de protecție este marcată în valorile 0-3, unde 0 poartă protecția de bază împotriva șocurilor electrice și nu apare în UE. Cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai mare protecția iluminatului. Gradul 1 este cel mai adesea pentru corpurile de iluminat cu conectare directă, gradul 2 pentru corpurile de iluminat conectate prin cablu și gradul 3 pentru corpurile de iluminat pe baterii.
 
Un lucru foarte important și esențial pentru siguranța dumneavoastră și a tuturor conexiunilor este următorul: niciodată nu conectați singuri lămpile care se montează direct pe plafon sau pe perete. Pentru aceste cazuri, când puteți intra în contact direct cu curent electric, chemați întotdeauna un specialist, care va efectua aceste lucrări corect și în siguranță.
 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

VREI SĂ FI PRIMUL CARE AFLĂ NOUTĂȚILE ȘI OFERTELE?

Află totul despre iluminat, ultimele noutăți și tutoriale direct pe email.

Dezabonare newsletter

Copyright © 1994 – 2020 Donoci srl. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i