Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

De ce și când trebuie deconectate aparatele electronice de la priză

Noutăți și anunțuri

Iosif

Aveți acasă nenumărate aparate electrocasnice și alte echipamente electronice pe care le conectați la priză și funcționează de îndată. Însă când este bine să le deconectați?

În prezent, aceste lucruri reprezintă un automatism pentru noi. Vă porniți televizorul cu telecomanda sau pur și simplu apăsați butonul cuptorului cu microunde și începe deja să încălzească. La calculator apăsați din nou un buton și aceasta este tot. Există nenumărate produse care funcționează așa. Mulți dintre noi lăsăm aparatele electronice conectate la priză. Bineînțeles, este mult mai comod. Însă, deconectarea acestora v-ar ajuta deseori să economisiți mulți bani.

Când trebuie deconectate aparatele?

Dacă mergeți în concediu sau dacă sunteți plecat de acasă pentru o perioadă mai lungă, este bine să faceți câteva lucruri înainte de a pleca. Întrucât cel mai probabil că vă veți deplasa la o distanță lungă față de locuință, cu siguranță nu vă doriți să vă reîntoarceți inutil. Mai întâi de toate, trebuie să opriți apa.



Următorul lucru de care nu trebuie să uitați este să deconectați cel puțin câteva dintre aparatele electronice de la priză. La urma urmei, atunci când nu sunteți acasă, se poate întâmpla orice și, de multe ori, dacă lăsați totul conectat la priză, vă puteți confrunta cu consecințe inutile. Pe lângă faptul că ne bucurăm de mai multă siguranță, economisim electricitate. Majoritatea aparatelor electronice și electrocasnice rămân în modul în așteptare chiar și după ce sunt oprite. Prin urmare, electricitatea este consumată constant, chiar dacă nu este utilizată tot timpul. Așadar, de ce să aruncați bani pe fereastră? Iar dacă vă numărați printre persoanele cărora le place să economisească bani, este bine să deconectați de la priză unele aparate pe tot parcursul anului.

 


Un scurtcircuit sau o furtună puternică își pot face apariția oricând. Furtuna este un alt motiv pentru a deconecta imediat tot ce este în priză. Ce se poate întâmpla, de fapt, dacă nu o faceți? Dacă trăsnetul lovește o linie de tensiune sau un cablu de telecomunicații la o distanță scurtă de locuință, este foarte probabil că va distruge toate dispozitivele chiar și pe o rază largă.



Ar trebui să vă deconectați periodic, de exemplu, televizorul de la priză. Este necesară deconectarea antenei sau a decodorului și a tuturor accesoriilor de la rețea. Dacă nu este nevoie ca boilerul sau aparatul de aer condiționat să fie pornite, este bine să opriți și aceste electrocasnice. Până la urmă, răcirea inutilă a aerului din întreaga locuință timp de o săptămână, atunci când nimeni nu este acasă, reprezintă o irosire de electricitate și bani. Dacă reușiți să decongelați și goliți frigiderul și congelatorul, le puteți opri și pe acestea, întrucât vă pot ajuta să economisiți o cantitate semnificativă de bani. Dacă nu pot fi decongelate în timp util, nu le deconectați, în caz contrar vă expuneți riscului de inundare la sosire. Vă recomandăm să deconectați și aragazul, mașina de spălat și uscătorul. Merită întotdeauna să deconectați electrocasnicele din bucătărie. Însă, sunt multe alte aparate electronice ca acestea. Luați totul în considerare și nu uitați nimic.


Ce trebuie deconectat periodic?

După cum am menționat deja, unele aparate pot fi deconectate pe loc. Însă, există aparate care nu trebuie niciodată lăsate în priză atunci când nu le utilizați. Putem începe cu fierbătorul electric. Modelele mai noi au protecție la supraîncălzire, însă, în cazul modelelor mai vechi, se poate întâmpla cu ușurință să uitați să opriți fierbătorul, iar dacă apa este sub nivelul minim, fierbătorul se supraîncălzește și se poate topi, provocând incendiu.



Încărcătorul pe care îl lăsați conectat consumă electricitate totul timpul. Nu doar că vă aduce cheltuieli, dar se și încălzește și poate cauza scurtcircuit și daune considerabile. În cazul unui PC, nu este o idee bună să îl lăsați pornit tot timpul. Un calculator pornit consumă o cantitate considerabilă de energie, iar faptul că este pornit continuu poate fi cu adevărat costisitor. Astfel, dacă îl utilizați des și nu vreți să îl porniți și opriți mereu, vă recomandăm să îl setați să intre automat în perioada de repaus când nu este utilizat. Veți economisiți mai mulți bani decât dacă îl lăsați pornit în mod obișnuit.

În plus, dacă știți că utilizați rar unele aparate, opriți-le periodic. În acest fel, puteți economisi anual mulți bani, pe care îi puteți folosi pentru un concediu binemeritat.


Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i