Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Cum se instalează un candelabru

S-ar putea să vă intereseze
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Articol despre modul cum se instalează un candelabru și aici veți găsi toate informații de care aveți nevoie pentru a instala unul singur.

Cum se instalează un candelabru

Instalarea unui candelabru este o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul și iluminarea sufrageriei sau chiar a unei intrări în locuință. Pe lângă îmbunătățirea iluminării, candelabrele pot adăuga, de asemenea, un stil arhitectural unic și o notă estetică casei tale. Mulți oameni cred că aceste corpuri de iluminat moderne vin cu o configurație electrică complicată, iar gândul de a instala singuri un candelabru ar putea fi puțin intimidant. Instalarea unui candelabru poate fi făcută de un electrician sau, dacă sunteți capabil să utilizați unelte de bază și vă simțiți confortabil să lucrați cu electricitate, poate fi un proiect ușor de făcut singur. Indiferent de tipul de candelabru pe care îl utilizați, acesta este configurat în același mod ca orice tip de corp de iluminat. Dacă casa ta are un candelabru vechi existent, sarcina va fi la fel de simplă ca să scoți candelabru vechi și să atașezi unul nou la sistemul de cabluri existent.

Cum să îndepărtați un candelabru vechi în siguranță

Înainte de a îndepărta candelabru, asigurați-vă că luați toate măsurile de siguranță necesare. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de cineva care să vă ajute, mai ales dacă îndepărtați un candelabru mare. Iată pașii simpli despre cum să îndepărtați în siguranță un candelabru vechi:

 • Opriți curentul la candelabru din panoul electric.
 • Pregătiți zona de sub candelabru și asigurați-vă că nu există niciun obiect acolo. Utilizați o scară sub candelabru, astfel încât să ajungeți confortabil la acesta.
 • Găsiți protecția candelabrului, care este baza acestuia prin care este legat la tavan. Scoateți șurubul care fixează blazonul de tavan.
 • Continuați să țineți candelabru în timp ce coborâți blazonul, apoi scoateți șuruburile de fixare care fixează candelabru. Cereți unui asistent să țină candelabru pentru a vă asigura că nu va cădea.
 • Asigurați-vă că firele nu sunt sub tensiune atingând un tester de firele care merg pe lanțul candelabrului. 
 • Deșurubați piulițele care conectează firele, apoi separați firele dacă sunt încă răsucite. Cereți unui asistent să țină candelabru în timp ce deconectați firele.
 • Coborâți candelabru și puneți-l deoparte.


pojistky

Recomandare de înălțime pentru candelabre

Înălțimea candelabrului poate afecta modul în care funcționează ca și corp de iluminat și ca element decorativ a camerei. Recomandarea standard pentru agățarea candelabrelor este ca partea de jos a corpului să atârne între 75 și 90 cm peste o masă mare. De asemenea, puteți regla înălțimea lustrei în funcție de dimensiunea camerei dumneavoastră, dimensiunea mesei și cantitatea de lumină preferată care iluminează camera. În afară de a te asigura că arată bine în camera ta, o funcție importantă a unui candelabru este să lumineze camera. Modul în care este proiectată lumina depinde de designul corpului, de becurile și de înălțimea lustrei.Instrumente necesare pentru a instala un candelabru

Instrumentele de care aveți nevoie pentru montarea unui candelabru acasă pot varia în funcție de tipul de candelabru pe care îl utilizați. Este posibil să aveți nevoie, de asemenea, de alte echipamente care nu sunt menționate mai jos și este important să aveți pe cineva care să vă ajute în timpul demontării și instalării unui candelabru pentru a ușura sarcina. În general, următoarele instrumente sunt necesare pentru instalarea unui candelabru standard:

 • Scara
 • Șurubelnițe
 • Tester de tensiune
 • Piulițe
 • Ruletă
 • Burghiu electric
 • Bandă de izolat


De obicei, candelabrele noi vin cu propriile lor manuale de instrucțiuni. Cel mai bine este să urmați cu atenție instrucțiunile specifice despre cum ar trebui instalat un anumit candelabru. De asemenea, este important de menționat că instalarea unui candelabru cu 5 becuri necesită cunoștințe generale ale sistemelor electrice. Există riscul de a vă electrocuta asociat cu această sarcină, așa că cel mai bine este să contactați un profesionist calificat dacă nu sunteți sigur că puteți duce acestă sarcină până la capăt.


null

Cum se montează un candelabru cu lanț

Un candelabru cu lanț poate fi atât elegant, cât și funcțional. Lanțul lung de care este suspendată lumina poate fi scurtat cu ușurință prin îndepărtarea zalelor, în funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră. Iată procesul de instalare a unui candelabru cu lanț:

 • Asamblați dispozitivul conform instrucțiunilor producătorului.
 • Stabiliți înălțimea dorită pentru candelabru. Așezați lampa și lanțul într-o linie dreaptă, măsurați lungimea totală și îndepărtați zalele în exces cu ajutorul unui clește.
 • Tăiați firele corpului de iluminat. Asigurați-vă că firele sunt cu aproximativ 20 cm mai lungi decât lanțul. Tăiați lungimea în exces atunci când este necesar. Dezlipiți capetele firelor.
 • Instalați bara transversală sau suportul de montare pe cutia electrică. Înșurubați partea superioară a suportului în centrul barei transversale.
 • Treceți firele prin suport și bară. Atașați veriga superioară a lanțului pe suport și închideți veriga deschisă cu un clește.
 • Împingeți firele lustrei prin centrul suportului până când ies spre cutia electrică. Conectați capetele goale ale firelor, potrivind culorile. 
 • Introduceți firele în spatele cutiei electrice, apoi treceți bara peste suport. Fixați-l bine cu inelul corespunzător. Instalați becurile atunci când este necesar
 • Porniți întrerupătorul pentru a aduce energie la corpul de iluminat și pentru a vedea dacă funcționează.

Cum se instalează un candelabru cu tijă

Un candelabru cu tijă este un corp de iluminat ideal pentru încăperile cu tavan înalt, deoarece tija permite luminii să atârne corect. Pentru a instala un candelabru cu tijă, trebuie să urmați acești pași:

 • Asamblați candelabru pe podea folosind o tijă potrivită pentru înălțimea de instalare dorită.
 • Treceți firul prin tijă și baldachinul candelabrului, apoi înșurubați-l pe conectorul filetat. Asigurați-vă că firele nu sunt răsucite și că ies din orificiul din partea de sus a baldachinului.
 • Tăiați firele astfel încât să aibă aceeași lungime, apoi conectați firele din cutia electrică la firele de pe candelabru potrivind culorile firelor. Răsuciți capetele firelor conectate și acoperiți cu piulițe.
 • Introduceți firele cu grijă în cutia electrică din tavan. Fixați baldachinul pe suporturile de montare folosind piulițe și șaibe. Instalați becuri noi pe candelabru, dacă este necesar.
 • Porniți întrerupătorul pentru a începe alimentarea cu energie electrică.

Instalarea unui candelabru pe un tavan înalt

Pașii de instalare a unui candelabru pe un tavan înalt sunt aceiași cu pașii pentru instalarea pe un tavan tradițional, cu excepția înălțimii adăugate care creează un element de pericol și dificultate. Dacă tavanul are două etaje, recomandăm închirierea unei schele pentru a gestiona acest proiect. O persoană de pe o scară foarte înaltă care încearcă să ridice un candelabru greu, să-l sprijine și să gestioneze cablajul este o rețetă pentru dezastru. Unul dintre elementele cheie pe care trebuie să le luați în considerare este înălțimea lustrei. Deși este posibil să aveți un tavan foarte înalt, candelabru ar trebui să fie lăsat la o înălțime care să-l permită să fie văzut și să furnizeze cantitatea adecvată de lumină. Este necesară o planificare atentă nu numai pentru a determina înălțimea, ci și pentru a dezvolta un plan de instalare. Acesta ar fi unul dintre acele cazuri în care ar putea avea sens să angajezi un profesionist.

Cum se instalează un candelabru greu

Există niște candelabre extrem de mari și grele care probabil nu pot fi susținute de o cutie electrică tradițională în tavan. Greutatea unui candelabru greu ar putea rupe dispozitivul de pe tavan, provocând deteriorarea peretelui, candelabrului și eventual a obiectelor de dedesubt. Vă recomandăm să instalați un astfel de candelabru doar cu ajutorul unui specialist în domeniu pentru a evita orice fel de probleme apărute.

Instrucțiuni de cablare pentru un candelabru

Când conectați un candelabru, veți urma același proces ca orice alt corp de iluminat. Veți avea cablurile de sarcină (negru), neutru (alb) și de împământare. Există corpuri de iluminat care au fire care nu urmează aceeași schemă de culori alb-negru. Vă rugăm să luați timp pentru a citi instrucțiunile de cablare pentru dispozitivul dumneavoastră și nu uitați să întrerupeți alimentarea înainte de a începe instalarea. Probabil că veți avea un întrerupător de lumină legat de candelabru. În acest caz, veți conecta firele de sarcină (negre) la candelabru și veți ocoli firul neutru care le acoperă împreună în interiorul cutiei electrice.

Cum se instalează o priză în candelabru

Când instalați un candelabru cu priză, sursa de alimentare vine de la o priză din cameră și nu de la o cutie electrică de sus. Acest lucru înseamnă că cel mai important lucru este să fixați candelabru pe o grinda de tavan. Odată ce ați fixat candelabru de tavan, puteți trece firul sau lanțul cu firul prin el pe tavan și apoi în jos pe partea laterală a peretelui până la priză. Unele prize sunt alimentate de un întrerupător de lumină, ceea ce ar face această opțiune mult mai convenabilă.


Întrebări frecvente

Pot instala un candelabru fără un fir de împământare?

Instalarea unui candelabru fără un fir de împământare nu este sigură și nu este o metodă aprobată de legile din construcție. Cu toate acestea, corpul de iluminat va funcționa în continuare dacă este instalat fără un fir de împământare.

Ai nevoie de un electrician pentru a instala un candelabru?

Instalarea unui candelabru este ceva pe care majoritatea proprietarilor de case o pot face singuri. Cu toate acestea, dacă nu vă simțiți confortabil să lucrați cu electricitate, atunci este recomandat să angajați un electrician.

Cum poți testa un candelabru înainte de instalare?

Puteți testa un candelabru utilizând un ohmmetru care vă va ajuta să determinați dacă aveți un circuit complet. De asemenea, puteți utiliza un simplu fir de lampă conectat la firele de sarcină, neutru și împământare de pe candelabru, cu celălalt capăt conectat la perete.

Se poate folosi un candelabru cu un comutator cu 3 căi?

Un candelabru poate fi folosit cu un întrerupător de lumină cu 3 căi, iar cablajul ar fi același ca orice altă aplicație de iluminat cu 3 căi. 

Pot instala un candelabru cu cablu din aluminiu?

Puteți instala un candelabru cu conexiuni din cupru la alimentarea cu energie electrică prin cablu de aluminiu. Cu toate acestea, ar trebui să luați măsuri pentru a pune conexiunile sau să utilizați conectori din aluminiu pentru a asigura siguranța conexiunilor din cupru la aluminiu.

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Copyright © 1993–2024 Donoci®. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i