Vă garantăm cele mai mici prețuri! Dacă găsești undeva un produs identic mai ieftin, noi îți vom oferi produsul la un preț si mai mic! MAI MULTE INFORMAȚII

Sunați-ne! 0369.630.007

Coşul meu 0 0,00 Lei Pentru a beneficia de transport gratuit mai trebuie sa cumperi in valoare de 9999,-Lei
0
Produse preferate:
0

Nu ai nimic la favorite.

Levý banner
Pravý banner
Meniu

Zonele de siguranta pentru amplasarea corpurilor de iluminat

Data: 21.3.2017

Nu stiti cum sa pozitionati in mod corespunzator prizele, intrerupatoarele sau corpurile din baie? Va va ajuta articolul nostru despre zonele de siguranta.

Desi poate parea ca achizitionarea si instalarea corpurilor de iluminat nu este nici o stiinta, nu va lasati pacaliti. In special corpurile de iluminat pentru baie necesita o atentie sporita. Dupa cum se stie, apa este un conductor foarte bun de energie electrica, si fiecare consumator trebuie protejat de aceasta. Prin urmare instalatia electrica din bai este guvernata de reguli si norme foarte stricte.
Pentru a putea alege un corp de iluminat potrivit trebuie sa luam in considerare in ce parte a bai si cu ce scop il vom folosi. Spatiile din baie sunt impartite in asa-numitele zone de siguranta.
 
Zonele de siguranta:
• Zona 0 - Spatiul interior al cazii sau cabinei de dus. Aici nu au voie sa existe intrerupatoare sau prize.
• Zona 1 - Spatiul de la marginea cazii sau cabinei de dus la o inaltime de 2,25m (masurat de la podea). Aici se pot afla doar dispozitive de joasa tensiune in conditii de siguranta, in timp ce dispozitivul tensiunii de siguranta trebuie sa fie in afara zonelor 0, 1 si 2.
• Zona 2 - Se afla la o distanta de 0,6m de la cada sau cabina de dus si 2,25m deasupra podelei. Aici pot axista dispozitive pentru incarcarea aparatelor de barbierit si intrerupatoare si prize de joasa tensiune, in timp ce sursa acestora trebuie sa fie in afara zonelor 0-2.
• Zona 3 - Spatiul in afara zonelor 0,1,2.

Acum la achizitionarea efectiva. Prioritar la achizitionarea corpului de iluminat este hotararea zonei de amplasare a acestuia. Asa veti afla ce zona de siguranta este in partea respectiva. Asa vom afla ce grad de protectie IP trebuie sa aibe corpul de iluminat. In cele din urma doar accesam un magazin online cu corpuri de iluminat, de exemplu www.luminam.ro si alegem din gama larga care este la dispozitie. Cu toate acestea este necesar sa amintim ca instalarea corpului de iluminat ar trebui efectuata de catre un electrician calificat!

Ce protectie are corpul de iluminat puteti afla in urmatorul articol.
 
 

Copyright © 1992 – 2018 SC DONOCI SRL