Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Ce tip de iluminat alegem pentru camera copilului?

Camera copilului
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

La cumpărarea corpurilor de iluminat pentru camera copilului trebuie să țineți cont nu doar de aspectul acestora, dar în special și de funcționalitatea și siguranța acestora.

Alegerea corpurilor de iluminat pentru camera copilului cu siguranță nu trebuie subestimată. Copilul petrece mult timp în cameră, învață aici, astfel că este necesar ca această încăpere să fie foarte bine iluminată. Aveți grijă la copiii mici să nu se uite direct la lumină. A doua condiție foarte importantă pentru corpul de iluminat pentru camera copilului este siguranța acestuia, întrucât, așa cum știe fiecare părinte, copiii sunt foarte curioși și explorează.

Lustre de diferite culori și forme

La fel ca în cazul celorlalte corpuri de iluminat, și când vine vorba de alegerea corpurilor de iluminat pentru copii trebuie să luați în considerare dimensiunea camerei, numărul de geamuri și dispunerea acestora, culoarea pereților, mobilierului și a covoarelor. Întrucât camera copilului nu este doar un loc de dormit, ci și un loc de joacă și ulterior un loc pentru învățat, un singur corp de iluminat nu va fi suficient. Baza este un corp de iluminat central. Dacă aveți tavan mai jos, alegeți o plafonieră aplicată, iar dacă tavanul este mai înalt, alegeți o lustră. În orice caz, puteți alege dintr-o gamă largă de corpuri de iluminat cu diferite forme și dimensiuni, de la plafoniere simple cu imagini, la spoturi în formă de mingi de fotbal până la lustre cu formă de avion. Acordați prioritate iluminatului cu lumină difuză. 
 

La cumpărarea corpurilor de iluminat pentru copii, cu siguranță veți cumpăra surse de lumină, pe care le veți instala în acestea. Rețineți faptul că camera copilului strălucește în diferite culori care se pot schimba în funcție de diferitele tipuri de becuri. Culorile calde sunt accentuate de becurile incandescente, iar culorile reci de becurile economice. Cea mai mică diferență față de original se poate observa la becurile incandescente și becurile cu halogen, dar acestea consumă foarte multă energie. Becurile LED devin din ce în ce mai populare, deoarece sunt foarte economice și totodată pot emite lumină de diferite culori.
 

Corpul de iluminat pentru camera copilului trebuie să fie flexibil

Pentru zona de dormit se potrivește aplica, iar intensitatea luminii se alege în funcție de vârsta copilului. În cazul în care copilul este mai mic, este suficient un corp de iluminat cu lumină mai slabă pentru ca acesta să adoarmă confortabil și care este potrivit atunci când schimbați scutecele. Pentru copiii mai mari care citesc înainte de somn, un tip de iluminat cu intensitate mai mare este mai potrivit. Lângă pat se potrivește și un corp de iluminat de orientare. Acesta are senzor de mișcare, se pornește automat și se oprește după scurt timp. În plus, este portabil și se potrivește perfect în mânuța unui copil mic. Unele corpuri de iluminat de orientare pot emite o lumină delicată pe durata întregii nopți, astfel încât copilului să nu-i fie frică în deplină beznă.
 
 
În situația în care amenajați o cameră pentru un copil care merge la școală, acordați o atenție sporită iluminatului pentru birou. Pentru scris, intensitatea luminii recomandată este de 500 de lucși. Cele mai potrivite sunt lămpile de masă, deoarece pot fi deplasate pe masă în mai multe feluri, fiind astfel posibilă schimbarea direcției și intensității luminii. Cel mai bine este dacă lampa are și un braț articulat flexibil, astfel încât copilul să poată ajusta pur și simplu înclinația luminii. Pentru a nu umbri suprafața de lucru, cel care scrie cu mâna dreaptă ar trebui să aibă lampa în partea stângă și cel care scrie cu stânga în partea dreaptă. Lampa trebuie să ilumineze zona de la o înălțime de circa 30 cm (în funcție de înălțimea copilului) și unghiul de incidență ar trebui să fie între 60 și 70 de grade. Pentru ca lampa să nu fie deranjantă pentru ochi, trebuie să aibă un abajur opac și becul să nu iasă în exterior. Nu uitați că lampa trebuie să stea pe o suprafață nivelată și fermă ca să nu cadă. În timpul lucrului la birou, este bine să fie pornită și o altă sursă de lumină în același timp cu lampa, pentru a nu exista o diferență foarte mare de lumină între diferitele zone ale camerei, întrucât acest lucru duce la obosirea ochilor. Pentru camera copilului nu sunt potrivite lampadarele sau alte corpuri de iluminat cu cabluri lungi.
 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Alte întrebări din categorii

Ce este fluxul luminos și intensitatea luminii? Surse de lumină
Cum alegeți lustra de bucătărie? Bucătărie
Ce iluminat LED alegem pentru bucătărie? Bucătărie
Ce bandă LED pentru bucătărie? Bucătărie
Cum algeți iluminatul pentru baie? Baie

Copyright © 1993–2024 Donoci®. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i