Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Cum alegem lumina pentru mobila de bucătărie?

Bucătărie
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Când gătim, avem nevoie de lumină bună. Pentru iluminarea mobilei de bucătărie, vă recomandăm lămpi fluorescente și benzi LED.

În zilele noastre, bucătăria este puctul central al casei sau al apartamentului, de aceea se pune accent pe iluminarea bună a acesteia. Ca la majoritatea altor încăperi, nu este suficient un singur corp de iluminat. Pentru bucătărie se cumpără cel mai des lustre, care se amplasează fie în centrul acesteia, fie deasupra mesei, depinde de forma și de mărimea fiecărei bucătării în parte. De asemenea, trebuie iluminat și blatul de bucătărie, iar pentru aceasta vă putem recomanda câteva tipuri de corpuri de iluminat.

 
 

Cele mai populare sunt lămpile fluorescente

Lămpile fluorescente sunt utilizate cel mai des. În principiu, este vorba de un tub lung subțire, cu lumină fluorescentă în interior. Lungimea poate fi aleasă în funcție de lungimea blatului, dar recomandăm să alegeți cu atenție, pentru că atunci când se lucrează de exemplu cu cuțitul, este nevoie de o lumină suficient de bună. Un sfat general este că blatul de lucru ar trebui să fie luminat cu aproximativ 300 lx (mai multe despre numărul de lucși puteți citi în articolul nostru Cum alegem becul potrivit?
Avantajul lămpilor fluorescente este luminozitatea ridicată pe întreaga suprafață de lucru, durata de viață lungă, siguranța și consumul mic de energie. În plus, nu ocupă mult spațiu, așadar se potrivesc foarte bine pentru a fi amplasate sub mobilă. Aceste lămpi fluorescente au fie conectare directă, fie conectare cu ajutorul cablului de alimentare. Și dacă nu aveți suficiente prize în apropierea blatului de lucru, puteți cumpăra lămpi fluorescente cu una sau cu două prize încorporate. Lămpile fluorescente au diferite lungimi, au mici întrerupătoare în părțile laterale, dar pot fi conectate și la un alt întrerupător pe mobila de bucătărie.
 
 

Dacă vreți culori, alegeți benzi LED sub mobilă

Pentru iluminarea spațiului de lucru, puteți alege și spoturi, care sunt cele mai potrivite atunci când sunt încadrate în bandă. În ultimul timp au devenit foarte populare benzile LED. Există câteva motive pentru alegerea acestora. În primul rând, aspectul lor este foarte modern, al doilea motiv ar fi interactivitatea, deoarecce cu ajutoul controlului la distanță puteți schimba culoarea și intensitatea acestora. Benzile LED au și avantaje practice. Pot fi achiziționate cu diferite lungimi (în plus, se pot scurta în locurile marcate), așadar vă puteți alege, pe ce suprafață veți amplasa această soluție de iluminare. Diodele mici încorporate în benzi oferă lumină suficientă și uniformă, fiind în același timp economice.
 
 
 
Benzile LED sunt foarte căutate și datorită instalării simple a acestora. În interior au un strat adeziv, așadar pntru instalarea lor vă veți descurca și fără electrician. Doar să nu uitați că pentru funcționarea lor este necesar un adaptor, trebuie să aveți un transformator corespunzător lungimii benzii LED. Uneori transformatorul face parte din setul benzii LED, în caz contrar, trebuie să-l achiziționați. Wattajul aproximativ pentru un metru este de 4,8 W, cu cât lungimea este mai mare, cu atât mai puternic trebuie să fie transformatorul. În magazinul nostru online, în categoria accesorii LED, puteți cumpăra transformatoare în priză sau transformatoare cu conectare direct la sistemul electric. 
 
 
 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Alte întrebări din categorii

Ce este fluxul luminos și intensitatea luminii? Surse de lumină
Cum alegeți lustra de bucătărie? Bucătărie
Ce iluminat LED alegem pentru bucătărie? Bucătărie
Ce bandă LED pentru bucătărie? Bucătărie
Cum algeți iluminatul pentru baie? Baie

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i