Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Cum algeți iluminatul pentru baie?

Baie
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

La alegerea iluminatului de baie trebuie să vă concentrați asupra siguranței, prin urmare care este valoarea IP.

Căutați lămpi de baie frumoase? Desigur aspectul este important la iluminat, dar când alegeți iluminat pentru baie să nu uitați de aspectul de siguranță și cel practic.

Aflați valoarea protecției IP

Este evident de ce trebuie să acordăm atenție sporită lămpilor de baie. După cum știm apa este un conductor foarte bun de energie electrică și prin urmare toate aparatele, inclusiv iluminatul, trebuie protejate. Din aceste motive instalația electrică din băi este supusă unor reguli și standarde stricte. Pentru a putea alege corect lampa de baie, trebuie să vă gândiți în ce parte a băi și în ce scop va fi folosită. Băile sunt împărțite în așa-numitele zone de siguranță.

Zonele de siguranță

 • Zona 0 – Interiorul spațiului pentru baie sau duș. Aici nu au voie să existe întrerupătoare sau prize.
 • Zona 1 – Spațiul de la marginea vanei sau dușului până la înălțimea 2,25 m (măsurat de la podea). Aici pot fi amplasate doar la tensiune mică sigură, iar sursa de tensiune sigură trebuie să fie în afara zonelor 0, 1 și 2.
 • Zona 2 – Este la o distanță de 0,6m de la vană sau duș și 2,25 m deasupra podelei. Aici pot exista dispozitive pentru alimentarea aparatelor de ras, întrerupătoare și prize la tesiune mică sigură, a cărei sursă trebuie să fie în afara zonelor 0, 1 și 2.
 • Zona 3 – Spațiul în afara zonelor 0, 1, 2. Aici puteți găsi o varietate de corpuri de iluminat pentru baie. De fiecare dată să verificați gradul de protecție IP al corpului de iluminat.
koupelna

Grad de protecție IP

Valoarea protecției IP este pe ambalajul fiecărui corp de iluminat, la alegerea iluminatului pentru baie o să vă intereseze în special a doua cifră, care indică protecția împotriva pătrunderii apei. Se aplică o regulă simplă, cu cât cifra este mai mare cu atât protecția este mai mare.
 • IP x0 – Neprotejat
 • IP x1 – Protecție împotriva picăturilor verticale de apă
 • IP x2 – Protecție împotriva impactului direct al apei până la 15 ° față de verticală
 • IP x3 – Protecție împotriva impactului direct al apei până la 60° față de verticală
 • IP x4 – Protecție împotriva stropirii apei din toate direcțile
 • IP x5 – Protecție împotriva curgerii apei la presiune mică din toate direcțiile
 • IP x6 – Protecția împotriva inundării temporare
 • IP x7 – Protecție împotriva imersării temporare în apă (15 cm până la 1 m adâncime)
 • IP x8 – Protecția împotriva scufundării în apă, dispozitivul poate fi scufundat continuu în apă
 • IP x9 – Protecția împotriva juterilor calde de apă la mare presine.  

Culoarea plăcilor influențează intensitatea luminii

Când știți ce grad de protecție aveți nevoie, vă puteți concentra la aspectul iluminatului de baie. Indiferent dacă baia este mică sau mare, cu siguranță veți avea nevoie de plafonieră, care va împrăștia lumina. Puteți alege plafonieră aplicată, sau un set de spoturi. Din ce în ce mai populare sunt și lămpile încastrate, care se încastrează direct în tavan. Nu uitați că intensitatea luminii este afectată de culoarea plăcilor. La plăcile întunecate lumina se va reflecta mai puțin decât la cele deschise la culoare, prin urmare sunt necesare surse de lumină mai puternice sau un număr mai mare. Pentru a vedea mai bine, culoarea becului ar trebui să fie spre alb rece (mai multe în articolul Cum alegem corect temperatura de culoare a sursei de lumină). Pentru că în baie oamenii se aranjează de cele mai multe ori, este necesar, ca sursele de lumină să afișeze bine spectrul de culori, adică valoarea Ra trebuie să fie minim 80 (mai multe în articolul Cum vedem la iluminarea culorii). Pe lângă plafonieră veți avea nevoie de iluminarea oglinzii. Putem recomanda tuburi sau lămpi fluorescente lungi. 
 
 
koupelna


Tot mai multe gospodării au baia unită cu toaleta. Încăperea este mai mare și este bine ca pe lângă plafoniere și iluminat oglindă să montați aplice de perete. Acestea pot fi montate atât vertical cât și orizontal, prin urmare sunt foarte flexibile. Dacă doriți un iluminat separat pentru WC, este suficientă o plafonieră sau aplică perete.
 
 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Alte întrebări din categorii

Ce este fluxul luminos și intensitatea luminii? Surse de lumină
Cum alegeți lustra de bucătărie? Bucătărie
Ce iluminat LED alegem pentru bucătărie? Bucătărie
Ce bandă LED pentru bucătărie? Bucătărie

Copyright © 1993–2024 Donoci®. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i