Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Cum alegeți iluminatul pentru living?

Cameră de zi și dormitor
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Livingul este ideal pentru cele mai variate tipuri de iluminat. Simțiți-vă liberi să experimentați, lumina poate face minuni.

Pentru a alege cel mai bine lumina pentru living, nu uitați să țineți cont de dimensiunea camerei, culoarea pereților, covoarelor sau podelei și amplasarea și dimensiunile geamurilor. Adesea livingul este unit cu bucătăria, de acea este necesar ca lămpile să fie asortate.

 

Pentru tavane mai joase alegeți lămpi aplicate - lustre pentru living

Parte esențială a oricărui living este lustra sau plafoniera. Dacă aveți un living mai mic și tavane joase, recomandăm lustră aplicată sau plafonieră aplicată. Oferă lumină suficientă și măresc optic camera. Unele plafoniere aplicate sunt cu control la distanță și puteți seta diferite variante de culori.
În cazul unui living mai mare, cu tavan mai înalt, lustrele sunt mai potrivite. Vor arăta frumos în mijlocul camerei, eventual deasupra mesei de conferință. Ce fel de lustre sunt potrivite pentru living? Depinde de gustul dvs., dar trebuie ținut cont de aspectul general al livingului, pe scurt ca lumina să nu fie ca un ”pumn în față”, ci dimpotrivă să se potrivească în interior. Dacă aveți un living în stil mai vechi, recomandăm lămpi rustice, lămpi de ratan, sau lămpi vitrali. Dacă dați prioritate aspectului modern, lustrele de design sunt o alegere potriivtă. Cei care iubesc luxul, se vor bucura de lustrele de cristal. Atenție la dimensiunea lămpii. Nu se aplică faptul cu cât mai mare cu atât mai frumoasă.

Lămpi încastrate pentru atmosferă

Pentru livinguri cu o suprafață mai mare în ultima vreme sunt foarte preferate lămpile spot, așa-numite spoturi. Atrag prin aspectul lor și avantajul este că unele pot fi direcționate și nu veți avea intuneric niciunde. Mai degrabă pentru a crea o atmosferă mai plăcută și pentru iluminarea interiorului servesc lămpile încastrate. Adesea este vorba de lămpi încastrate LED, astfel funcționarea lor este foarte economică și fac minuni mari în interior.

La fel ca în bucătărie și la iluminarea livingului nu este suficient un singur corp de iluminat. Deci ce alte lumini sunt potrivite pentru living? Pentru relaxare în fotoliu sau citit recomandăm lampdare. Gama acestora este foarte largă, unele pot fi dimmate sau se pot schimba culorile. De asemenea vă puteți cumpăra picioare de lampă după care vă alegeți un abajur de lampă după gustul dvs. Un alt tip de corp de iluminat pentru living sunt lămpile de masă, care se potrivesc perfect dacă în living aveți și un colț de lucru. 

Benzi LED în jurul televizorului

În majoritatea goposărilor în living este amplasat un televizor și este bine să aveți lumină lângă acesta. Contrastul mare dintre împrejurimile întunecate și strălucirea ecranului este o problemă pentru ochi. Ce fel de lumină se potrivește pentru televizor? Putem recomanda din nou lampadar sau lampă de masă. Este important ca lumina de pe televizor să nu se oglindească ca să nu vă orbească. Acum este foarte popular iluminatul LED în spatele televizorului, prin urmare pentru iluminarea spațiului de pe lângă televizor vă pot ajuta benzile LED, din care unle pot fi dimmate. Alegeți-le pe cele cu putere maximă de 40W și lumină caldă. 

Așa cum a fost menționat la început, scopul iluminatului corect al livingului este alinierea iluminatul cu interiorul și să scoateți în evidență frumusețea acestuia. Dacă sunteți confuz ce ar putea să se potrivească, cumpărați corpuri de iluminat din aceiasi colecție. Dacă doriți să economisiți, recomandăm să cumpărați seturi avantajoase. Puteți cumpăra surse de lumină sau lămpi încastrate la seturi avantajoase.
 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Alte întrebări din categorii

Ce este fluxul luminos și intensitatea luminii? Surse de lumină
Cum alegeți lustra de bucătărie? Bucătărie
Ce iluminat LED alegem pentru bucătărie? Bucătărie
Ce bandă LED pentru bucătărie? Bucătărie
Cum algeți iluminatul pentru baie? Baie

Copyright © 1993–2024 Donoci®. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i