Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Care sunt zonele de siguranță în baie?

Baie
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Acolo unde se combină energia electrică și umezeala este necesară o atenție deosebită. Din motive de siguranță există reglementări speciale care elimină riscurile și previn accidentele.

În baie umiditatea este ridicată, deci la alegerea lămpii pentru baie nu cumpărăm doar cu ochii ci urmărim materialul ales. Corpurile din tablă corodează în timp, prin urmare evităm produsele ieftine ci întrebăm vânzătorii despre produse din materiale de calitate, sticlă modernă sau plastic.

 

În funcție de gradul de pericol, spațiile de risc sunt împărține în zone pentru băi și dușuri:

Zona 0 

Include spațiul interior a vanei de baie sau cabinei de duș – exemplul este iluminatul subacvatic. Este permisă utilizarea dispozitivelor cu o tensiune de protecție de maxim 12 volți, care sunt permise pentru instalare în interiorul vanei. Acestea trebuie incluse în grupul de protecție de cel puțin IP X7.

 

Zona 1 

Include pereți și tavanul deasupra vanei și cabinei de duș până la înălțimea furtunului de duș sau minim înălțimea de 225 cm de la podea. Lămpile trebuie să îndeplinească gradul de protecție de minim IPX5 (protecție împotriva stropirii apei). Aici este permisă instalarea unor dispozitive electrice (încălzitoare de apă, vană, corpuri de iluminat și altele).

 

Zona 2

Include pereții și tavanul în jurul zonei 1 până la 3 metri de la podea și 60 cm în axă orizontală.

Lămpile trebuie să îndeplimească gradul de protecție IPX4, inclusiv cele montate deasupra chiuvetei. Aici pot fi instalate corpurile de iluminat, ventilatoarele, încălzitoare de apă, pompe de duș și dispozitive pentru jacuzzi.

 

Zona 3 

În acestă zonă se pot instala prizele de curent cu tensiune 230 V cu protecție împotriva deconectării automate de la dispozitiv, utilizând un dispozitiv de curent rezidual cu un curent de declanșare nominal de maxim 30 mA. Putem instala lămpi obișnuite cu grad de protecție IP20.

 

 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Alte întrebări din categorii

Ce este fluxul luminos și intensitatea luminii? Surse de lumină
Cum alegeți lustra de bucătărie? Bucătărie
Ce iluminat LED alegem pentru bucătărie? Bucătărie
Ce bandă LED pentru bucătărie? Bucătărie

Copyright © 1993–2024 Donoci®. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i