Levý banner
Pravý banner
MENIU
0 0 Lei
Cumpărați de încă 150 Lei și primiți transport gratuit.
Meniu

Ce lumină alegem pentru atelier sau birou?

Alte spații interioare
A răspuns:
IosifIosif

Răspuns:

Pentru lucru avem nevoie de lumină bună, prin urmare pentru atelier sau birou alegeți cu grijă. Dacă lucrați la calculator, lumina nu are voie să se reflecte.

Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp la lucru și de asemenea crește numărul celor ce lucrează de acasă, prin urmare iluminatul de calitate al biroului sau atelierului devine din ce în ce mai important. Prin urmare ce iluminat este cel mai potrivit? Iluminatul central și lumina pe masa de birou.

Cele mai potrivite sunt lămpile fluorescente

Pentru prevenirea durerilor de cap, arsurilor la ochi și pe scurt afectarea vederii nu subestimați iluminatul din birou. Iluminatul central este baza, pentru care cele mai potrivite sunt lămpile fluorescente. Vor umple camera cu lumină și impedică umbrele, care ar provoca dureri de ochi. Avantajul iluminatului fluorescent este durata lungă de viață a acestuia, rezistența la praf, cunsum redus de energie și alegerea culorii de lumină de la alb cald la alb neutru până la alb rece. Pentru lucru recomandăm lumina zilei, pentru această culoare ajută la concentrare și ochii nu obosesc așa de repede. Mai multe despre culoarae sursei de lumină puteți afla aici.

Lămpile fluorescente moderne deja conțin balast electronic și magnetic, care permit aprindere rapidă fără pâlpâire. Pentru birourile unde oamenii lucrează la calculator, sunt potrivite lămpile fluorescente cu grilaj parabolic de aluminiu. Aceste lămpi luminează uniform și nu reflectă lumina în monitoare.

Lampa nu are voie să orbească

Pe lângă iluminarea biroului întreg, mai ales dacă lucrați seara, este bine să vă comandați lampă și pentru masa de birou. La birourile de lângă pereți se poate folosi lampă fluorescentă suspendată pe perete deasupra mesei de birou. Cu toate acestea mult mai des folosită este lampa de masă. Cum ar trebui să arate o lampă de birou corectă? Pentru a evita orbirea persoanei care lucrează, trebuie să aibă un abajur opac și becul nu are vioe să iasă în afară. Orbirea poate fi evitată și cu înălțimea potrivită. Asta înseamnă că marginea lămpii este deasupra nivelului ochilului. În general se spune că lumina ar trebui să iradieze suprafața mesei de la o înălțime de cca 40 până la 50 centimetrii și unghiul de incidență ar trebui să fie de 60 până la 70 de grade.
La biroul de lucru se fac cele mai diverse activități (scris, citit. lucru la calculator...), prin urmare avem nevoie să schimbăm intensitatea luminii. Alege o lampă de birou, care se poate înclina, cel mai des lămpile au braț flexibil. Un avantaj constituie și o lampă dimmabilă. Dacă veți scrie, lampa o amplasați în funcție de mâna cu care scrieți, cei care scriu cu dreapta ar trebui să aibă lampa în partea stângă a biroului iar cei care scriu cu stânga în partea dreaptă.

Un ultim sfat la final: la lucrul de la birou este bine să aveți și o altă lumină aprinsă. La trecerea de la lumină la întuneric ochii obosesc repede.
 
 

Autor článku:

Iosif
Iosif Specialist relații clienți

Iosif nu este doar un specialist în relații clienți, ci și un entuziast al iluminatului modern cu LED. În articolele sale vă va prezenta metode de economisire a energiei electrice sau vă va oferi sfaturi despre cum să vă iluminați perfect casa și grădina

Aveți întrebări?

Iosif

Sunt aici să vă ajut să faceți alegerea perfectă.

0369 630 007(Lu-Vi 08:00-17:30)

Întrebați
 
                      

Lista produse

Alte întrebări din categorii

Ce este fluxul luminos și intensitatea luminii? Surse de lumină
Cum alegeți lustra de bucătărie? Bucătărie
Ce iluminat LED alegem pentru bucătărie? Bucătărie
Ce bandă LED pentru bucătărie? Bucătărie

Copyright © 1994–2024 Donoci s.r.o. Toate drepturile rezervate. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal. i